Bouquet d’alella pansa blanca garnatxa blanca 2020

Vi blanc ecològic fermentat en bóta de roure de Pansa blanca i Garnatxa blanca. L´entrada és amable i plena, és un gran acompanyant dels àpats llargs i els plats elaborats. És un vi molt gastronòmic. Blanc de guarda. Producció limitada de 1.500 ampolles.
Categoria:

Descripción

Vi d'agricultura ecològica. Verema manual en caixes de 15 kg i estricta selecció de raïm a la vinya. Es refrigera el raïm en una cambra de fred unes hores per aconseguir precursors aromàtics. Després la garnatxa blanca realitza una maceració pel·licular pre-fermentativa per potenciar els aromas primaris. Posteriorment premsem suaument cada varietat per separat amb aprofitament exclusiu del most flor, realitzem un desfangat estàtic i una fermentació alcohòlica a temperatura controlada de 15ºC en bótes de roure durant 3 setmanes (cada varietat per separat). Criança sobre les seves mares durant 3 mesos amb batonage a la mateixa bóta.

Vi blanc tranquil elaborat amb les varietats autòctones de la zona, concretament un 75% Pansa Blanca i un 25% Garnatxa Blanca. La producció és limitada, 1500 ampolles. El seu grau alcohòlic és de 12,5% vol.

Marida bé amb marisc, arrossos amb sofregits, risotto de bolets (Ceps), peixos i carns guisades, formatges com un brie o camembert. Recomanem servir-lo entre 10ºC i 12ºC

Informació addicional

Varietat75% Pansa Blanca i 25% Garnatxa Blanca
Any2020
Grau alcohólico12,5% vol.

Nota de cata

Presenta un color groc brillant amb reflexos daurats.
Trobem maduresa aromàtica amb suaus tocs de criança. Aromes de fruita blanca madura amb aromes suaus a vainilla, mantega…
L'entrada és franca, pas per boca ampli i retrogust molt persistent. Acidesa equilibrada. Sabors de fruita madura combinats amb sensacions de bóta.