Ivori Blanc 2016

Alella Vinícola és el celler que ha donat fama a Alella des del 1906
Categoria:

Descripción

Alella Vinícola és el celler que ha donat fama a Alella des del 1906 a través dels seus vins, impulsant la creació de la Denominació d'Origen Alella durant els anys 50′. Actualment produïm, elaborem i embotellem vins i caves a dues Denominacions d'Origen: D.O. ALELLA i D.O. CAVA.

La majoria de vinyes i el celler estan situades al centre de la població d'Alella, al cor de la Denominació d'Origen, a 15 quilòmetres al nord de Barcelona. Comercialitzem els vins, caves, dolços i generosos amb diferents marques MARFIL, IVORI, VALLMORA, ONA, VIOLETA Y MAYLA amb l'objectiu de donar a conèixer la personalitat de les varietats locals, el clima mediterrani i el caràcter geològic que configuren els nostres vins.

El raïm prové de vinyes pròpies on treballem de manera ecològica (no herbicides, no insecticides, no adobs inorgànics). Al celler es treballa amb poca intervenció i dosis de sulfurós mínimes. Al celler es treballa amb mínima intervenció i amb dosis de sulfurós mínimes i responsables que asseguren la correcta evolució del vi i la seguretat alimentària dels consumidors.

Color palla brillant amb un to daurat clar. Nas intens, aromàtic amb notes herbals com menta, llimona, llima i poma fresca. Bona entrada al paladar, extracte fi i acidesa amb un pessic d'herbes, fruita fresca, tensió i bona longitud. (Andreas Larsson, 2018. Mejor Sumiller del Mundo en el 2007).

Es presenta amb la imatge original de principis del s.XX.

Últims reconeixements:

Guía Peñín 2018: 88 p
Guia de Vins de Catalunya 2018: 9,19 p
Andreas Larson 2018: 89 p

Informació addicional

ParcelaVinya Rials
ClimaMediterraneo marítimo
SueloGranodioritas arenosas (“sauló”)
Varietats100 % Pansa Blanca
Edat mitjana dels ceps22 anys
Alçada i exposició100 m, EST
Tipus de viticulturaEcològica sense herbicides, insecticides ni adobs inorgànics
Alcohol12,5 % vol.

 

Nota de cata

Color palla brillant amb un to verd.
Pura, especiada i aromàtica amb herbes silvestres, ametlles, nous, cítrics i fruita blanca.
De cos mitjà, un lleuger toc de dolçor al paladar, poma verda, pera i cítrics confitats, columna vertebral fresca i equilibrada d'acidesa i un final força llarg.