Ona espumoso blanc de noir 2017 brut nature

Elaborat amb Garnatxa negra.
Categoria:

Descripción

Alella Vinícola és el celler que ha donat fama a Alella des del 1906 a través dels seus vins, impulsant la creació de la Denominació d'Origen Alella durant els anys 50′. Actualment produïm, elaborem i embotellem vins i caves a dues Denominacions d'Origen: D.O. ALELLA i D.O. CAVA.

La majoria de vinyes i el celler estan situades al centre de la població d'Alella, al cor de la Denominació d'Origen, a 15 quilòmetres al nord de Barcelona. Comercialitzem els vins, caves, dolços i generosos amb diferents marques MARFIL, IVORI, VALLMORA, ONA, VIOLETA Y MAYLA amb l'objectiu de donar a conèixer la personalitat de les varietats locals, el clima mediterrani i el caràcter geològic que configuren els nostres vins.

El raïm prové de vinyes pròpies on treballem de manera ecològica (no herbicides, no insecticides, no adobs inorgànics). Al celler es treballa amb poca intervenció i dosis de sulfurós mínimes. Al celler es treballa amb mínima intervenció i amb dosis de sulfurós mínimes i responsables que asseguren la correcta evolució del vi i la seguretat alimentària dels consumidors.

Elaborat amb Garnatxa negra. Prové de vinyes de muntanya pròpies de la Vall de Rials (Alella). La segona fermentació es realitza en ampolla (mètode tradicional), s'ha utilitzat el propi sucre residual (parant la primera fermentació amb fred) per fer la segona fermentació a l'ampolla, per tant no s'ha afegit sacarosa com és habitual en aquest tipus de productes. Com a mínim té una criança de 12 mesos, tot i que ha estat pensat per aguantar llargues estades a l'ampolla abans del degollament.

Últims reconeixements:

Guía Peñín 2018: 89 p
Robert Parker 2015: 88 p
Guia de Vins de Catalunya 2018: 9,50 p
Gran Premi Vinari 2015 categoría Espumosos Reserva

Informació addicional

Any2017
Varietats100% Garnatxa negra
Alcohol12,0 % vol.

Nota de cata

Color daurat amb reflexos grisencs molt sorprenent en tractar-se d'una varietat negra (Blanc de Noir).
Presenta unes aromes intenses i delicades a fruites vermelles (cirera, maduixes, gerds) a fruita d'os (préssec) ia herba fresca.
La burbuja se muestra crujientes, bien integrada en el vino, refrescante y acentuando todas las características del producto.