Sòlscarel

És un vi ideal per acompanyar la cuina catalana i moderna, tant marina com de muntanya.
Categoria:

Descripción

La verema va ser del 18 al 24 de setembre, amb una mitjana de producció de 1Kg per cep, amb produccions mínimes. La collita a mà, se selecciona el raïm a la vinya i es posa en caixes de 15Kg, després es reposa en càmera de fred durant 24h. Premsat suau, separat el most flor i decantat natural. El most nét fermenta dins la bóta de roure francès extra fi, i continua la criança durant 6 mesos, realitzant un remenat suau de les mares fines del vi. Embotellat el 26 d'abril del 2022. S'ha elaborat de manera natural amb mínima intervenció de processos al celler, i amb la quantitat necessària de sulfits segons la normativa de vins ecològics.

Informació addicional

Varietat100% Xarel.ló
Any2018
Grau alcohòlic13% vol.

 

Nota de cata

Un color groc daurat brillant.
Primer aroma fi d'herbes aromàtiques principalment de fonoll. En remoure la copa, van sortint lentament les aromes de fruita d'arbre: la poma i préssec, i finalment surt el bouquet de la criança amb tocs de fusta fresca i especiada, aportant més complexitat al vi.
Entrada del vi suau, que recorda el crema sedosa, l'acidesa equilibrada, es nota una textura marcada al palada de la pell del raïm, el final a la boca és rodó amb un toc mineral del terrer de la vinya. El postgust del vi, és llarg deixant el sabor saborós a la boca. La sensació final és d'un vi elegant i sofisticat, amb una marcada personalitat del raïm i el terrer