Succés la cuca de llum

Vi negre monovarietal de Trepat de Conca de Barberà elaborat amb una llarga maceració i fermentat en bóta.
Categoria:

Descripción

Els viticultors Mariona Vendrell i Albert Canela continuen elaborant aquest negre exclusivament amb la varietat autòctona Trepat. De raïms procedents de vinyes amb una edat mitjana de 35 anys, cultivats seguint una viticultura tradicional respectuosa amb el medi ambient dins de la DO Conca De Barberà.

Informació addicional

VarietatTrepat 100%
Any2020
Grau alcohòlic12% vol.

 

Nota de cata

El vi negre Cuca de Llum mostra una intensa i brillant tonalitat vermell cirera amb vora violaci, de capa mitjana-baixa. Aquest vi negre jove forma una fina llàgrima visiblement acolorida a la copa.
D'expressió aromàtica definida pel caràcter varietal de Trepat, es presenta amb una bona intensitat, neta i franca. Apareixen aromes de fruita vermella silvestre al costat de matisos anisats, apunts de pebres aromàtiques i un tímid record de sotabosc pansit. En un segon pla s'endevina un caràcter mineral al costat d'un punt de terra humida.
Facilitat i lleugeresa vellutada per descobrir una desbordant sensació de fruita vermella, molt sucosa i envoltant, entre records aromàtics de balsàmics i els especiats del mateix pebre aromàtic. Un vi negre del celler Succés Vinícola amb un recorregut tan ampli com llarg, amb tanins agradables, dolços, juntament amb una bona acidesa, llaminera. Final afruitat, de mitjana persistència, amb records especiats.